Forum -> Poród naturalny czy cesarskie cięcie?
| Tytuł: | Poród naturalny czy cesarskie cięcie? |
| Autor: | Marusia 20.4.2010, 13:25 |
| Pytanie jak w tytule. Jaki poród jest lepszy dla matki i dziecka? Jesteście zwolenniczkami cesarki "na życzenie", czy taki poród wchodzi w grę tylko w sytuacji zagrożenia życia? Plusy i minusy obu rozwiązań... | |
| Autor: | calineczka:) 25.6.2010, 08:56 |
| z tego co mi wiadomo cesarka jest wykonywana w chwilach, gdy porod naturalny jest niemozliwy. ale sama polecam naturalna metode rodzenia. ja szybko doszlam do siebie po porodzie i nie mam zadnych blizn;) | |
| Autor: | yama 25.6.2010, 08:57 |
| Poród normalny jest bardzo męczący. Urodziąm 2 dzieci i wiem jakie to uciażliwe. Słyszałąm baardzo dużo pozytywnych opinii na temat cesarskiego ciecia i przekonuje mnie to. | |
| Autor: | endzi 20.7.2010, 17:14 |
| ja uważam że kobieta winna miec prawo do takiego xxx w 37 tc i chciałabym miec cc lecz nie stac mnie na nie bo mój lekarz bierze 3000 zł za cesarke na życzenie wiec nie mam kasy i muszę cierpiec :( | |
| Autor: | endzi 20.7.2010, 17:15 |
| xxx tzn wyboru jestem w 37 tc | |
| Tytuł: | znieczulenie porodowe |
| Autor: | zlotko9300 16.8.2010, 14:35 |
| jestem w 27 tygodniu ciazy jest to moja pierwsza ciaza i pierwszy porod nie wiem co jest lepsze czy porod naturalny czy porod z tym znieczuleniem bo podobno jak sie zdecyduje kobieta na to znieczulenie to dluzej rodzi ale bez bolu ale jest tez minus tego wszystkiego bo jak zle sie wkuja w kregoslup to moga uszkodzic go xxx piszcie co o tym myslicie itd!!! | |
| Autor: | fixa 11.1.2012, 18:00 |
| poród naturalny jak sama nazwa wskazuje jest lepszy co nie oznacza mniej bolesny ale jeśli ten ból ma sen to kobiety dostają takiej motywacji w jego trakcie że jak tylko zobaczą dziecko wszystko mija . Po CC zostaje niestety okropny ból po cięciu i problemy z hormonami w pierwszych dniach | |
Odpowiedz: